APK keuring

Bij Auto Maas

Comfort, veiligheid en duurzaamheid

WANNEER APK KEURING?

Het is belangrijk om te weten wanneer u uw auto moet laten keuren voor de APK, want zonder geldige APK keuring mag u de weg niet op. Doet u dit toch, dan riskeert u een hoge boete, die nog bovenop de boete komt die u sowieso ontvangt als uw auto niet voor de vervaldatum is goedgekeurd. Bovendien kunnen verzekeringsmaatschappijen weigeren geld uit te keren als u met een ongekeurde auto bij een ongeluk betrokken raakt. Zorg er dus voor dat uw auto op tijd gekeurd is.

Deze Algemene Periodieke Keuring is een veiligheidscheck die door de overheid is ingesteld. De keurmeester toetst de auto op basis van drie onderdelen, verkeersveiligheid, milieu en registratie.                                 

 

De APK keuring is ook het moment waarbij eventuele gebreken aan de auto zichtbaar worden. Dit zorgt ervoor dat dit niet meer schade aanricht dan nodig is. Bij Auto Maas bent u aan het juiste adres voor deze autokeuring in Aalsmeer. Wij werken merkonafhankelijk en zijn daarom altijd in staat uw auto te keuren. Wij zijn RDW-erkend.

Bij Auto Maas is uw APK gratis in combinatie met een grote beurt (u betaald alleen de afmeldkosten). Dit geeft u de mogelijkheid om op zijn minst jaarlijks auto onderhoud bij Auto Maas uit te laten voeren

Plan nu makkelijk en snel een afspraak in de afspraakmodule of neem contact op via mail info@automaas.nl.of bel naar 0297-324320.

Wanneer moet mijn auto gekeurd worden?

Er zijn verschillende soorten auto’s en daarom zijn er ook meerdere regels rondom het keuren van de APK. Hieronder voor alle verschillende auto’s de informatie wanneer deze gekeurd moet worden.

Wanneer moet mijn auto gekeurd worden?

Type auto
Wanneer APK?
Benzine auto of elektrische auto vanaf 1 januari 2005
De eerste APK keuring moet gedaan worden wanneer de auto 4 jaar oud is. De tweede keuring vindt plaats als de auto 6 jaar oud is, de derde vindt plaats wanneer de auto 8 jaar is. Daarna zal de APK jaarlijks moeten worden uitgevoerd.
Auto die rijdt op diesel of LPG
De eerste APK keuring moet gebeuren wanneer de auto 3 jaar oud is, daarna elk jaar.
Benzine auto of elektrische auto van voor 1 januari 2005 (niet ouder dan 30 jaar)
De eerste APK keuring moet gebeuren wanneer de auto 3 jaar oud is, daarna elk jaar.
Auto van 30 jaar of ouder
1 keer per 2 jaar dient de APK plaats te vinden.
Auto van voor 1960
Uw auto hoeft niet meer naar de APK keuring

Wanneer Auto Maas geen bijzonderheden vindt, dan kan u binnen no time weer met een goedgekeurde auto het pand uitrijden.

Uw auto kan twee maanden voorafgaande aan het aflopen worden gekeurd. Het keuren van uw auto zonder afspraak is niet mogelijk, omdat we onze klanten de nodige tijd willen geven die daarvoor nodig is en teleurstelling willen voorkomen. Plan nu makkelijk en snel een afspraak in de afspraakmodule of neem contact op via mail info@automaas.nl.of bel naar 0297-324320.